Юношите отсрамиха батковците - България е на Европейско (ВИДЕО)

Спортният шанс определено ни се усмихна, след като един жълт картон по-малко се оказа решаващ

Спорт
23:54 - 29 Март 2022
2159
Юношите отсрамиха батковците - България е на Европейско (ВИДЕО)

Юношеският национален отбор на България до 17 години се класира за Европейското първенство в Израел идното лято. Спортният шанс определено ни се усмихна, след като един жълт картон по-малко се оказа решаващ.

По-рано днес младите „лъвове“ изпуснаха аванс от 2:0 и завършиха наравно 2:2 срещу Република Ирландия в последен мач от квалификационната си група. Все пак нашите запазиха второто си място с 4 точки. Лидер остана Португалия.

Според правилата от осемте потока на Евро 2022 се класират лидерите плюс седемте най-добри втори отбора. В класирането на вторите отбори обаче не се броят спечелените точки срещу последния в групата. Така ремито на България U17 срещу връстниците от Ирландия не се оказа решаващо. България на практика е с 3 точки заради победата срещу Финландия с 1:0 и загубата от португалците.

България се класира, благодарение на победата на Люксембург с 2:0 срещу Англия. Люксембургците се изравниха с нас по спечелени точки – 3 и голова разлика 2:2. При това положение се гледат жълтите картони.

България има общо шест в мачовете си срещу Финландия и Португалия, докато Люксембург е със седем, последния от които беше показан в 87-ата минута на двубоя с Англия. Тогава Тим Флик беше официално предупреден.