Юрген Клоп: Отиваме в Мадрид за победа!

Това е само първата част, коментира лаконично Анчелоти

Спорт
04:45 - 22 Февруари 2023
3179
Юрген Клоп: Отиваме в Мадрид за победа!

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нямаше как да е щастлив от загубата с 2:5 от Реал Мадрид на "Анфийлд" в първия двубой между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Наставникът похвали играчите си за представянето им през първото полувреме, но не и след това. Въпреки всичко германецът обяви, че тимът му ще отиде в Мадрид за победа в реванша.

"Началото бе невероятно, това е истинският Ливърпул. Всичко бе перфектно и играта ни вървеше точно както искахме. Цялото първо полувреме бе добро, ако не борим головете, които получихме.

При първия бяхме леко пасивни в предни позиции, а вторият бе голям шамар. Начинът, по който се защитавахме при третото попадение не бе добър. Това не ни бе от полза срещу отбор, който знае как да контраатакува.

След това повече не успяхме да влезем в ритъм. Трябваше 95 минути да играем както първото полувреме. След като стана 2:3, се случи точно обратното", смята Клоп.

"Отиваме в Мадрид да играем футбол. Това ще е голямо предизвикателство, но първо имаме мач в Премиър лийг. Трябва да си вземем поуките от тази загуба.

Смятам, че Анчелоти мисли, че всичко свърши. Аз съм на същото мнение в момента. В следващите седмици преди реванша, нещата може да се променят и вторият мач може да е съвсем различен.

Ще отидем там за победа, това е всичко, което мога да кажа", допълни наставникът.

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе изключително доволен от разгромната победа с 5:2 над Ливърпул на "Анфийлд" в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига. Въпреки убедителния успех, италианецът предупреди, че това е само първата част на сблъсъка и тимът му трябва да подходи внимателно и към реванша.

"Да спечелиш по този начин не е лесно, особено след подобно начало на мача. Но ние не загубихме увереност и лека-полека взехме контрола над двубоя. Бяхме ефективни пред гола, а Винисиус изигра страхотен мач.

Това обаче е само първата част от сблъсъка. Той бе в наша полза, но можем да очакваме, че в реванша Ливърпул ще ни притисне и ще трябва да работим здраво", смята Анчелоти.

"Със сигурност не очаквахме да започнем по този начин с 0:2, но тогава си спомних за мача с Ман Сити миналата година и си казах, че можем да направим същото. Този път се получи дори по-добре.

Те ни притесняваха по левия фланг, но ние бяхме по-добри в атака. Преместих Валверде по-близо до тази зона и започнахме да се отбраняваме по-добре. Ливърпул е страхотен отбор и ни създаде проблеми през първото полувреме. Бих казал, че за съжаление този сблъсък не е приключил още. Няма как. Искам да похваля Родриго, защото той свърши отлична работа по целия терен и свърши всичко, което исках от него", допълни специалистът.