Юрист от ИТН обяснява земеделието на родопчани

Политика
12:03 - 28 Октомври 2021
1464
Юрист от ИТН обяснява земеделието на родопчани

Юристът от „Има такъв народ“ Пламен Абровски пристига в Кърджали, за да обяснява тънкостите на земеделието на родопчани.

Номинираният за земеделски министър от ИТН възпитаник на правния факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” ще разговаря с жители на областния град в шатрата на партията в Градската градина в петък от 10,30 часа.

Всички важни теми за страната и региона ще дискутират също така и водачът на листата Александър Вълчев и кандидатите за народни представители.

Всички граждани ще имат възможност от първо лице да чуят приоритетите на ИТН в сектор “Земеделие”, политиките спрямо българската гора и възможностите за създаване на средна земеделска класа като гръбнак на земеделието в страната.

Пламен Абровски ще представи и алтернативите за развитието на земеделския сектор в Източните Родопи.

Преди дни Абровски влезе в мандра и обясни във видео по 7/8 ТВ за имитиращия продукт, за който всички в бранша знаят. Вместо истинско българско прясно мляко се слага полуфабрикат „калиата“, който се внася от чужбина.

Преработва се по технологията на сухото изпарване и се оформя като пита кашкавал. В търговската мрежа излиза на по-ниски цени от истинския продукт, каза Абровски. “Този продукт се етикетира така, че да заблуждава потребителите.

Вместо да се упомене, че е произведен при преработка на друг продукт, на етикета се пише, че е произведен от мляко, сол и закваска, което заблуждава, че е от българско мляко. Безопасен е за консумация, но заблуждава“, коментира Абровски.