Юрист пред Lupa.bg: Васил Божков копира Цветан Василев

Личности
14:47 - 08 Май 2020
8782
Юрист пред Lupa.bg: Васил Божков копира Цветан Василев

Ситуацията с олигарха Васил Божков е аналогична с тази на банкера беглец Цветан Василев. Главните действащи лица са едни и същи и при обвиняването на банкера и при обвиняването на хазартния бос. По една и също схема ги удариха - първо започва медийната атака, след което започват да ги гонят и да ги оставят да избягат. Това заяви пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов по повод тв скандалните изказвания на Васил Божков, излъчени по Би Ти Ви, по адрес на управляващите.

„Схемата с КТБ и Божков е една и съща. Появяват се медийни публикации и прокуратурата се задейства активно. Когато Гешев обвини Божков, че не е плащал данъци, НАП не беше установила нередности. След това се появиха „доказателствата”. Така стана и с КТБ. Тя беше банка на годината, след като хората започнаха да си теглят парите, започна историята с пирамидата”, посочи Божилов и добави: „Сега ще има процес без обвиняемият да е налице. На него няма да му се даде думата”.

По думите му олигарсите са били на страната на Борисов, но сега след като им бил ударен бизнеса, започват да се сърдят. „Така беше и с Миню Стайков и с останалите обвиняеми милионери. След като изпаднат в немилост, започват да наричат премиера мутра”, каза още юристът.