ЮРУШ! 16% дял в "Еврофутбол" се продават за 1 евро!

Общество
13:48 - 11 Февруари 2020
5190
ЮРУШ! 16% дял в "Еврофутбол" се продават за 1 евро!

Нашумелият напоследък във войната си с Васил Божков хазартен бос Цветомир Найденов обяви, че продава дела си в единствения лицензиран наземен букмейкър в България - "Еврофутбол" за 1 евро. Фамилията Найденови притежава 16% от дружеството, но "Кой иска да е съдружник с Черепа и Кокалис?" пита Цветомир.

Бизнесменът, известен като Малката Цека, дори организира шеговит търг на страницата си във фейсбук. В момента наддаването за дела в огромната компания достигна цели 18 евро, така че съветваме читателите да побързат, ако искат да хванат далаверата.

Найденови - бащата Стефан и синовете Цветомир и Боян, са третите най-големи акционери в букмейкърската къща. 51% се държат от гръцкия милиардер Сократис Кокалис, 30 са на фирми, близки до Васил Божков. Дребни дялове от по процент-два държат арестуваните сподвижници на задържбания в ОАЕ бос Александър Тумпаров и Борис Бекяров.

Макар и в пиоследните години да пострада от навлизането на онлайн букмейкърите, "Еврофутбол": остава в Топ 20 на най-големите родни данъкоплатци, а във франчайза работят общо над 4000 души на трудов договор. Така че офертата на Малката Цека изглежда много изгодна.