Юруш, народе! Слънчев бряг примамва с ядене и пиене на корем

Ексклузивно
12:16 - 13 Август 2020
4948
Юруш, народе! Слънчев бряг примамва с ядене и пиене на корем

След доста години Слънчев бряг отново стана достъпен за простосмъртните, разбирайте народа. Много от хотелите не работят с пълния си капацитет, а техните собственици се чудят как да вържат двата края и да не са на загуба, да избият поне заплатите на персонала си, научи Lupa.bg.

Голяма част от хотелиерите намалиха цените за почивка и летовниците могат да се отдадат на отдих срещу близо 40% от цената, обявена в официалните сайтове или туроператорските агенции.

"Всички страдаме от това, но дано отмине бързо този кошмар, който преживяхме в пандемията. По веригата изгоряха доста хора, а така няма финансиране и на средната работна ръка", призна пред Lupa.bg съдържател на хотел в Слънчака.

В четиризвезден лукс могат да ви предложат легло в двойна стая срещу 141 лева на ден. Това е до 31 август.

А от 1 до 13 септември, когато се очаква да е и краят на сезона, цената е още по-ниска - 118 лева. След това тя пада постепенно - на 94 и на 60 лева до началото на октомври.

В голяма част от офертите се предлага и ядене и пиене на корем, както и ползване на басейн и шезлонг и чадър на плажа.

"За съжаление няма много хора в курорта, не е като миналите години. Няма и стандартните пияници от Англия, Нидерландия и Русия, които тук го удрят на свободия. Доста по-спокойно е. Тази година и персоналът е далеч по-малко, хора от близките населени места, които в предни години бяха извозвани с автобуси на смени, сега вече ги няма. На повечето е осигурена леглова база в някои занемарени станции срещу 6-7 лева на ден, които им се удържат предварително", разказа още нашият събеседник.

Извън четири и петзвездните хотели на Слънчев бряг, малките също се борят с конкуренцията. Има различни оферти, като най-примамливите са почти без пари - 140 лева за пет нощувки със закуска и вечеря, както и ползването на басейн.