Юве не би Лацио в мач с четири гола

Сампдория попиля Фиорентина

Спорт
10:53 - 17 Май 2022
1162
Юве не би Лацио в мач с четири гола

Ювентус вкара три гола, но завърши 2:2 с Лацио в двубой от 37-ия кръг на Серия А. Влахович даде аванс на "старата госпожа", а Мората удвои преднината им в 36-ата минута. В 51-ата обаче Алекс Сандро си отбеляза автогол, а в добавеното време Сергей-Милинкович Савич се разписа за 2:2.

Това бе последният домакински мач на Пауло Дибала с екипа на торинци. Аржентинецът си тръгва след края на сезона, а в последния кръг "бианконерите" гостуват на Фиорентина.

Първата по-добра ситуация в двубоя бе за Лацио, когато в 5-ата минута Данило Каталди с изстрел от воле уцели левия страничен стълб.

Пет минути след това обаче Юве поведе в резултата. Алваро Мората намери Душан Влахович непокрит в наказателното поле и сърбинът прати топката във вратата на Стракоша.

Още преди края на първата част домакините удвоиха преднината си. В 36-ата минута Мората овладя топката след пас на Куадрадо и с прецизен удар матира стража на Лацио.

Втората част започна по-зле за Ювентус. В 51-ата минута Алекс Сандро се опита да изчисти топката след центриране от корнер, но вместо това я прати в собствената си врата.

В 70-ата минута Мойс Кийн получи от Бернардески, но прати топката на сантиметри покрай вратата. В 96-ата минута Сергей Милинкович Савич донесе точката на Лацио.

Сампдория победи Фиорентина с 4:1 като домакин в среща от 37-ия кръг в първенството на Италия по футбол. С успеха Сампдория се изкачи до 15-ото място в класирането с 36 точки, колкото има и 16-ият Специя. Фиорентина остава на седмо място с 59 точки, пропускайки да измести шестия Рома, който е с 60 в актива си. Осмият Аталанта също има 59 към момента.

Футболистите на Сампдория имаха преимущество в срещата, а Алекс Ферари откри за домакините в 16-ата минута след асистенция на Антонио Кандрева. 39-годишният Фабио Куалярела направи резултата 2:0 в 30-ата минута. Третият гол бе дело на норвежкия полузащитник Мортен Торсби, който се разписа за 3:0 в 71-ата минута на двубоя, а Кандрева добави втора асистенция на сметката си. Осем минути по-късно, в 83-ата Абделхамид Сабири бе точен за 4:0 за Сампдория.

Аржентинецът Николас Гонсалес оформи крайното 4:1 в 89-ата минута след дузпа, отсъдена за игра с ръка. Домакините завършиха мача с човек по-малко след като Омар Коли получи червен картов в четвъртата минута на добавеното време.