Юве не успя да потопи Жълтата подводница

Виляреал и Старата госпожа оставиха развръзката за реванша

Спорт
11:31 - 23 Февруари 2022
1173
Юве не успя да потопи Жълтата подводница

Виляреал и Ювентус не се победиха и завършиха при резултат 1:1 в първи осминафинален мач в Шампионската лига. Двубоят няма да се запомни с множество голови положения. "Бианконерите" успяха да поведат още в 40-ата секунда с гол на Душан Влахович. Домакините изравниха чрез Дани Парехо в 66-ата минута.

Срещата започна повече от перфектно, като преди да е изтекла и минута игра, Душан Влахович бе намерен в наказателното поле от Данило, сърбинът си овладя топката и стреля в далечния ъгъл, като не остави никакви шансове на Руи.

В 13-ата минута Алфонсо Педраса проби в наказателното поле след грешка на Данило, комбинира с Ло Селсо, но аржентинецът от много добра позиция прати топката в аут. Три минути по-късно Капу бе намерен в наказателното поле и стреля с петичка, но Шчесни спаси.

В 25-ата минута Влахович се обърна отлично, комбинира с Локатели, който стреля от около 20 метра, но топката премина над вратата. По-малко от четвърт час по-късно опасен удар на МакКени бе блокиран.

Второто полувреме започна в лежерно темпо, но в 57-ата минута Виляреал успя да достигне до положение, когато Алфонсо Педраса намери Алберто Морено в наказателното поле, а той стреля веднага, но Шчесни спаси без проблеми.

Виляреал успя да достигне до изравнително попадение в 66-ата минута. Етиен Капу даде изключителен пас към Дани Парехо, който бе забравен в наказателното поле и с едно докосване отправи коварен удар, който се оказа неспасяем за Шчесни.

В 85-ата минута Ювентус най-сетне опита да се разпише през второто полувреме. Душан Влахович се освободи на границата на наказателното поле и стреля мощно, но Руи спаси.