Юве се измъчи срещу 10 от Салернитана, но успя

Късен гол на Влахович прати трите точки към Торино

Спорт
21:07 - 07 Януари 2024
1618
Юве се измъчи срещу 10 от Салернитана, но успя

Ювентус постигна изключително важна победа с 2:1 като гост на Салернитана в мач от 19-ия кръг на Серия А и по този начин не позволи на Интер да се измъкне много напред на върха във временното класиране, където „нерадзурите“ са първи с 48 точки, а „бианконерите“ вече имат 46.

Салернитана пък остава на последно място с 12 точки в актива си. Самюел Илинг и Душан Влахович вкараха за Юве, а точен за Салернитана бе Джулио Маджое, който по-късно в мача бе изгонен.

Мачът в Салерно започна с размяна на ситуации, като Жуниор Самбия видя как Войчех Шчесни спасява удара му в 4-ата минута, а 5 минути след това стражът на домакините спаси шут на Уестън Маккени.

Шест минути преди края на редовното време на първата част домакините ликуваха, след като Лум Чауна намери Джулио Маджоре, който овладя добре топката с едно докосване и с второто я прати неспасяемо в левия ъгъл н вратата на Юве.

Юве тръгна в атака след почивката, като в 49-ата минута Адриен Рабио намери Маккени с прехвърлящ пас, но американецът не успя с глава да насочи точно топката.

В 53-ата минута Салернитана остана с човек по-малко на терена, след като Джулио Маджоре получи втори жълт картон.

След час игра топката стигна до Душан Влахович, който стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Беноа Костил.

Все пак, в 65-ата минута Самюел Илинг бе на точното място в точното време и стигна до една отскочила топка и я вкара в мрежата – 1:1.

Две минути след това Шчесни направи добро спасяване при удар от дистанция на Домагой Брадарич.

Салернитана имаше нов шанс в 70-ата минута, но удар на Сими Нванкво мина покрай вратата.

Юве дочака своя момент и в първата минута на добавеното време Данило се пребори за една топка на дясното крило. Последва центриране в наказателното поле, където Душан Влахович се извиси над отбраната на тима от Салерно и с глава прати топката в мрежата.