Ювентус с нов драматичен успех в последните секунди

Спорт
07:55 - 26 Април 2022
1039
Ювентус с нов драматичен успех в последните секунди

Ювентус стигна до успех с 2:1 над Сасуоло в мача им от 34-ия кръг на Серия А. Пауло Дибала и Мойс Кийн донесоха победата за торинци след като преди това Распадори беше дал аванс на "неровердите".

Двубоят започна добре за гостите, които стигнаха до пряк свободен удар в 8-ата минута. Зад топката застана Алваро Мората, който обаче стреля над стената и вратата съответно. Сасуоло отговори с натиск, като в 11-ата минута Распадори едва не стигна до откриване на резултата след грешка на Де Шилио.

В 14-ата минута шанс се откри и пред Ювентус, но Дибала не успя да нанесе удар от удобна дистанция. Последваха силни минути за Сасуоло, но и Берарди нямаше шанс. Постепенно Ювентус овладя владеенето на топката в опит да успокои играта, но не стигаше до ситуации пред вратата на Консили.

В 30-ата минута Дибала се опита да прехвърли стража на Сасуоло, след като видя, че е излязъл далеч пред вратата, но Консили се върна навреме и отрази удара. Така се стигна до 38-ата минута, когато Джакомо Распадори откри резултата в полза на Сасуоло.

“Неровердите” се възползваха от разсеяна игра на Мората в отбрана, Джанлука Скамака му я отне, последва разиграване в наказателно поле,

Доменико Берарди подаде с пета към Распадори, който преодоля Шчесни с удар в близкия ъгъл.

Минута преди края на първото полувреме Ювентус стигна до изравнително попадение чрез Пауло Дибала, който се разписа след удар от близка дистанция. Играчите на Сасуоло имаха претенции за нарушение на Алваро Мората срещу Йоргос Кириакопулос в атака преди асистенцията му, но реферът Фабио Мареска зачете попадението.

След паузата наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри прибегна до смени, като в игра се появиха Душан Влахович и Джорджо Киелини на местата на Дибала и Ругани.

Ювентус заигра по-уверено през втората част испря първоначалния устрем на Сасуоло. В 73-ата минута едва не се стигна до втори гол в полза на Ювентус,

когато Мойс Кийн от малък ъгъл се опита да прониже вратата на Сасуоло. Така обаче се стигна до 88-та минута, когато младият италиански нападател преодоля Консили. Кийн получи топката на границата на наказателното поле, с бързо завъртане влезе в наказателното поле и с левия крак промуши топката под плонжа на вратаря.