Южна Корея поиска боклука на София

Бойко Борисов се срещна на четири очи с премиера Ли Нак –йон, обсъждат и Център за автономни коли в България

Топ
07:57 - 26 Септември 2019
2809
Южна Корея поиска боклука на София

Южнокорейски фирми да участват в изграждането на инсталацията, която от софийските боклуци ще произвежда RDF-гориво. Това е поискал премиерът на страната Ли Нак –йон от Бойко Борисов при разговори на четири очи в Сеул, предаде пратеникът на БНТ. Модерната инсталация ще струва 157 милиона евро.

Във втория ден от официалното си посещение премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Южна Корея Ли Нак-йон и посети университета „Ханкук”, в който се изучава български език.

България и Южна Корея разговарят за установяване на стратегическо сътрудничество в сферата на автомобилостроенето, туризма и иновациите. Южнокорейски компании проучват възможността да инвестират в изграждането на завод за батерии за електромобили и Център за автономни коли у нас.

Двете страни подписаха меморандуми за сътрудничество в сферата на енергетиката и външните работи. Премиерът заяви, че е бил поздравен за избора на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ. Корейският премиер благодари за предоставения статут на корейските фирми на стратегически инвеститор.