Южноафриканският щам вече и в Русия

Като цяло в страната отчитат спад на заболеваемостта от коронавирус

Свят
13:37 - 16 Март 2021
4198
Южноафриканският щам вече и в Русия

В Русия са регистрирани първите два случая на южноафриканския щам на коронавируса, алармират здравните власти. 28 пациента са заразени с т.нар. британски щам, а 16 – са с други мутации на „Ковид-19“. На този етап в страната не е регистриран бразилският щам.

Междувременно стана ясно, че новооткритите носители на коронавируса за последното денонощие са 9393, като това е най-ниският показател от октомври м.г. досега. Общото количество на заразените с вируса достигна  4 409 438.

Като цяло в Русия отчитат спад на заболеваемостта от коронавирус.

Сравнително спокойна е ситуацията и в Москва, която е лидер в черната класация. За последните 24 часа тук новите случаи са едва 1533.  

В тази връзка столичните власти решиха да съкратят с 4500 броя на болничните легла за лечение на пациенти с „Ковид-19“. Освен това  бяха отменени почти всички ограничения, въведени във връзка с неразпространението на вируса.

Отпадна изискването към работодателите 30% от персонала да работи от вкъщи. Тази мярка вече става доброволна. Отвориха врати нощните заведения, баровете, дискотеките и боулинг залите. Московските здравни власти отбелязват още една положителна тенденция - за първи път от лятото на миналата година в местните болници са свободни 50% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с „Ковид-19“.