ЮЗУ „Неофит Рилски” приема 1800 студенти

„Не е коментиран въпросът да го има ли Югозападният университет, или да не го има“, отсече зам.-ректорът проф. Антони Стоилов

У нас
08:56 - 26 Март 2019
2239
ЮЗУ „Неофит Рилски” приема 1800 студенти

1800 са местата за студентите-първокурсници  в Югозападния университет в Благоевград за новата учебна година. От утвърдените вече специалности младежите ще могат да избират и две нови - „Педагогика на обучението по български език“ и „Педагогика на обучението по математика“.

За първи път от есента ще има възможност и за дистанционно обучение по теория и управление на  образованието.

„Що се отнася до конкуренцията между отделните университети, до изискванията на различните постановление на Министерския съвет, които регламентират начина на обучаване, прословутото МП 64, което така е заложило приема, че той да е обвързан с резултатите на конкретните висши училища в посока реализиране на студентите, на научна продукция, оценката на програмата, акредитацията - това са въпроси, с които трябва да се справи всяко конкретно висше училище, в това число и Югозападният университет“, коментира за Радио Благоевград проф. Антони Стоилов, заместник-ректор на висшето училище.

„На никакво отговорно място, в никаква отговорна институция не е коментиран въпросът за това да го има ли Югозападният университет или да не го има“, категоричен бе проф. Стоилов.