За 15 000 часа IT eксперти правят електронното здравеопазване

"Драго ми е, че тези млади хора са готови да работят за народа си", похвали патриотите Бойко Борисов

Общество
13:16 - 30 Март 2020
1306
За 15 000 часа IT eксперти правят електронното здравеопазване

Ще подарим 15 000 часа на специалисти във фирми за бизнес услуги, за да се подобрят системите на здравеопазването. За да излезе държавата със системи, едни от най-добрите в ЕС. В една така ситуация трябва да си помагаме, да сме в полза на обществото". Това заяви на извънреден брифинг Илия Кръстев от ИБС. 

"Като високо технологични компании сме ориентирани към износ, освобождава се ресурс, залагаме на принципа помогни на държавата, ако искаш тя да ти помогне: каза още от ИБС.
 
Ивайло Славов от Асоциацията допълни: "Ентусиазмът беше страхотен, в рамките на 24 часа получихме подкрепа от фирми и огранизации".
 
"Кризата не е само премеждие, а дава и възможности. Може да изградим до няколко месеца Електронната националната здравоосигурителна система", заяви Томислав Дончев.
 

Много бизнесмени, гледат само как да искат помощ от държавата, но тези, които имат запаси, нека да направят нещо и за народа. "Радвам се, че тези млади хора дават труда си в помощ на народа си", отбеляза и премиерът Бойко Борисов.  

От Асоциацията на иновациите и бизнес услугите и технологиите увериха, че иницативата цели да се подари на държавата безвъзмездно тези часове, за да се използват за създаване и подобряване на системи. излизайки от кризата, държавата да излезе със системи, които са едни от най-добрите в ЕС. 

Трябва да си помагаме и свободния ресурс да използваме за обществото, за да може като излезем от кризата, когато става въпрос за дигиталната подготовка, да сме с гърди напред.

Пламен Цеков, член на борда на Асовециацията на иновации, бизнес услуги и технологии заяви: "Това, което ни подтикна към този ход е, това, че виждаме, че държавата е в такова положение."