За четвърта година: Обезщетенията срещу бедствия надхвърлят $100 млрд.

Новини
12:16 - 07 Декември 2023
1181
За четвърта година: Обезщетенията срещу бедствия надхвърлят $100 млрд.

Рекордни загуби от силни гръмотевични бури оставиха застрахователния сектор през тази година с искове за обезщетения за най-малко 100 милиарда долара за четвърта поредна година, показват внимателно наблюдавани оценки, цитирани от "Файненшъл таймс".

Подобни бури с гръмотевици и проливен дъжд, особено в САЩ и Италия, са оставили след себе си застрахователни щети за 60 милиарда долара, повече от два пъти повече от средната стойност за предходните 10 години, според изследователското звено на презастрахователната група Swiss Re.

Главният икономист на групата каза, че кумулативният ефект от по-малките метеорологични явления оказва "голямо влияние" върху рентабилността на застрахователите.

Общите застраховани загуби от природни катастрофи са намалели с една четвърт от миналогодишните за цели 133 млрд. долара

след "по-тих" от обичайния сезон на ураганите. Но още една година на искове, достигащи 100 милиарда долара, поражда допълнителна предпазливост за сектор, в който застраховките вече стават труднодостъпни в някои области, отбеляза финансово издание.