За четвърти път: Стартира делото за катастрофата с Лютви Местан

Нов обвинителен акт е внесен в Окръжния съд в Кърджали

Актуални новини
13:51 - 26 Март 2024
1568
За четвърти път: Стартира делото за катастрофата с Лютви Местан

Нов обвинителен акт за катастрофата с Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, е внесен в Окръжния съд в Кърджали.

Обвиняеми за смъртта на детето са баща му Юсеин Ахмед и политикът. Те са обвинени в съпричиняване на смърт по непредпазливост. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 13 май.

Катастрофата стана на 14 април 2019 година край момчилградското село Загорски. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобил в международния път за ГКПП Маказа следва сблъсък с кола, движеща се от Кърджали по посока границата. При инцидента загина бебе, возещо се във втория автомобил.

Делото за катастрофата стартира за четвърти път. При първото разпоредително заседание обвинителният акт беше върнат от съда за допуснати съществени процесуални нарушения. За втори път делото беше стигнало почти до финал, но съдията докладчик се пенсионира. Това стана причина делото да започне отначало. При третото разпоредително заседание Окръжният съд в Кърджали отново върна обвинителния акт на прокуратурата.