За добър секс: Авокадо преди, яйца и банани след това

Вижте кои храни гарантират максимално удоволствие и пълно възстановяване

Нещо за четене
21:50 - 18 Юли 2024
1311
За добър секс: Авокадо преди, яйца и банани след това

Сексът и храната - две основни удоволствия в живота, които просто вървят ръка за ръка като бирата и скарата. Но как да направите изживяванията в спалнята (или където ви е заварил меракът) още по-приятни?

Отговорът се крие в това, което ядете преди и след това, обясняват от dir.bg. Нека разгледаме някои... възбуждащи храни, които могат да подправят сексуалния ви живот с щипка страст и здраве.

Преди играта: Възпламенете страстта с тези изкусителни хапки

  • Авокадо: Този плод, известен още като "тестостеронът на Запада", е пълен с витамин Е, който може да повиши либидото ви. Освен това високото му съдържание на мононенаситени мазнини поддържа отличен приток на кръв към правилните места.
  • Бадеми: Те са заредени с ударна доза цинк - минерал, без който синтезът на тестостерон е невъзможен. Освен това съдържат и рибофлавин, който е мощен източник на енергия - идеален за дълги и страстни креватни занимания.
  • Стриди: Смятани са за отличен афродизиак и също като бадемите съдържат доста цинк, а по-горе обяснихме защо той е много важен. Стридите също така осигуряват и перфектната доза допамин, който може да подобри настроението ви и, разбира се, да ви увеличи мерака до степен да станете доста нахални. Ако отсреща почнат да бягат от вас, имате проблем за резрешаване. Но ако ви се зарадват - всички печелят.
  • Шоколад: Закъде без него! Консумацията му увеличава притока на кръв към мозъка, освобождавайки ендорфин, който предизвиква чувство на удоволствие и еуфория. Така че, почерпете се взаимно с едно блокче от най-вкусния и няма да сгрешите.

След шоуто: Охладете страстите с тези възстановителни ястия

  • Яйца: Те са пълни с витамин B, който помага за възстановяването на енергията и поддържа доброто здраве на нервната система. Освен това съдържат цистеин, аминокиселина, която подпомага синтеза на антиоксиданти в тялото ви.
  • Кисело мляко: Този пробиотичен продукт поддържа здравословния баланс на бактериите в тялото, което от своя страна укрепва имунната система. Той също така осигурява достатъчно протеини за възстановяване на мускулите. Съдържа и калций за здрави кости, в случай че сте попрекалили с акробатиките и усещате, че нещо започва да ви пощараква тук и там.
  • Банани: Те са известни със своето високо съдържание на калий, който е перфектен за възстановяването на електролитите в тялото ви след физическа активност. Те също така съдържат и витамин В6 - таткото на серотонина - невротрансмитер, свързан с чувството на релаксация и удовлетворение. Последното би трябвало да сте получили малко по-рано, но все пак...
  • Вода: Хидратирането е от съществено значение след секс, тъй като това иначе много приятно изживяване води до дехидратация. Пиенето на вода гарантира, че тялото ви функционира оптимално и че съвсем скоро ще сте като нови.