За €50 000 на месец: Зеленски дал на руснаци вилата си в Тоскана

Украйна
16:41 - 01 Септември 2022
5693
За €50 000 на месец: Зеленски дал на руснаци вилата си в Тоскана

Володимир Зеленски настоява ЕС да спре визите за руски туристи, а вилата си в Тоскана е дал под наем на руснаци за 50 000 евро на месец, пишат италиански медии.

Съобщава се, че украинският президент Володимир Зеленски е наел луксозната си вила в Тоскана на руснаци за месец, съобщава италианският вестник "Il Tirreno".

От друга страна Зеленски на няколко пъти публично и категорично призова лидерите на ЕС да спрат издаването на визи на руски туристи.

Руска двойка с адрес в Лондон е наела вила за август, като е платила княжеската сума от 50 000 евро. Вилата, която се намира в крайбрежния град Форте дей Марми, беше купена от Зеленски за четири милиона евро, докато той все още беше актьор. Снимките, публикувани от двойката в социалните мрежи, потвърдиха, че са отседнали в имота на Зеленски – пише „Il Tireno“.

Corriere della Sera, друг италиански вестник, се свърза с агента по недвижими имоти, който управлява имота, който каза, че „наемателите не са руснаци, но не може да каже повече, защото неприкосновеността на личния живот му пречи.“ Въпреки това, вестникът каза, че наемателите вероятно са били от руски произход, "но че имат дългосрочно пребиваване и евентуално английско гражданство".

От началото на войната в Украйна Зеленски призовава ЕС да откаже визи на руски посетители.

Руският народ трябва да живее в свой собствен свят, докато не промени философията си - каза Зеленски пред The ​​Washington Post по-рано този месец.

Още през март Зеленски изрично призова италианското правителство да „блокира всички [руски] недвижими имоти, сметки и яхти, от Шехерезада до най-малките“, имайки предвид 140-метрова суперяхта, за която се твърди, че принадлежи на руски магнат.

Всички полети между ЕС и Русия са спрени, а в сряда Съюзът спря двустранното споразумение за облекчаване на визовия режим с Русия. Спирането намалява броя на новите визи за ЕС, достъпни за руснаците, без напълно да премахва пътуването.

В допълнение към тосканската вила, украинският президент и близкият му кръг притежават голямо портфолио от офшорни недвижими имоти и активи, включително няколко скъпи резиденции в Лондон, твърдят италианските издания.