За критиците: ЦСКА удари в земята Лудогорец, разградчани кретат последни в Лига Европа

Спорт
21:40 - 11 Декември 2020
4999
За критиците: ЦСКА удари в земята Лудогорец, разградчани кретат последни в Лига Европа

ЦСКА затвори устата на своите критици, след като не само че отбеляза най-сетне гол, но и записа победа в груповата фаза на турнира Лига Европа. Снощи армейците спечелиха домакинството си на Рома с 3:1 в група "А". По този начин българският тим записа в актива си 5 точки, а прибави и солидна финансова помощ към банковата си сметка.

Мнозина у нас се радваха и злорадстваха, че ЦСКА все още няма отбелязан гол в турнира, но момчетата на Бруно Акрапович сториха това срещу римските вълци и то не един път, а цели три.

По този начин червените спечелиха и още едно своеобразно съревнование - буквално отвяха по общи показатели възхваляваният ни шампион Лудогорец. Разградчани, колкото и да се напъваха в сравнително лесна група, завършиха без спечелена точка в груповата фаза на Лига Европа. Нещо повече - с шестте си мача в надпреварата те бяха бити като селски тупан и заслужено завършиха на последното място от всички 38 отбора в групите.

Без спечелена точка са още отборите на Дъндолк и Гент, но те имат малко по-добра голова разлика от Лудогорец - двата тима са с минус 11, докато орлите с минус 12 гола.

Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Безапелационен победител в тази фаза е отборът на Арсенал, който финишира с 18 от 18 възможни точки. Артилеристите са средвани от два немски тима - Хофенхайм (16 точки) и Байер Леверкузен (15). В общото класиране българският ЦСКА изпревари по точки 12 отбора, сред които Стандарт Лиеж, Селтик, Риека, Ница и ЦСКА Москва.

И още малко статистика - Най-резултатните отбори в тази фаза на Лига Европа станаха Байер Леверкузен с 21 и Арсенал 20 гола, докато на другия полюс са софийският и московският ЦСКА - едва по три отбелязани попадения.

Най-здравата защита е тази на Динамо Загреб - едва един допуснат гол, хърватите са следвани от Хофенхайм (2) и Гранада (3).

Защитата, която инкасира най-много голове, е тази на Дъндолк - 19.