ЗА МАНИАЦИ: Продава се уникална ретро кола на Мадона

Шоу
17:20 - 16 Септември 2024
1022
ЗА МАНИАЦИ: Продава се уникална ретро кола на Мадона

Jaguar Mark X от 1967 г. беше обявен на търг в Обединеното кралство от H&H Classics. Класическият представителен седан принадлежеше на Мадона, като за тези любопитни факти разказват на уебсайта на търга.

Мадона решава да си купи този Jaguar Mark X преди няколко години. Поп дивата дори си спретна фотосесия в автосалона. По-късно певицата подарява колата на сина си Роко Ричи и той я използва като ежедневна кола в Лондон.

Jaguar Mark X е реставриран специално за звездата - каросерията е пребоядисана и интериорната кожена тапицерия е актуализирана. Монтирана е и мултимедийна система с малък дисплей на централния панел.
Jaguar Mark X се произвежда от 1961 до 1970 г. Тази кола е флагманът на линията на марката и предшественик на модела XJ. Големият 5.1-метров седан е оборудван с шестцилиндров двигател от емблематичния спортен автомобил Jaguar E-Type.

Колата на Мадона разполага с 4.2-литров двигател с мощност 265 к.с., който е съчетан с 3-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост е 196 км/ч. Седанът разполага с независимо окачване и дискови спирачки на всички колела.