За минижупчето на една Цънцарка

Как така някаква си жена, вместо да пече кебапчета в народна носия, да припява над печката „Тайсън кючек“ и да вдига краката по нареждане, ще държи тон на копейките?

Коментар
20:01 - 21 Октомври 2024
24250
За минижупчето на една Цънцарка

Честно да ви кажа, Мария Цънцарова и аз не я харесвам. Може би имам някакъв предразсъдък към кльощави провинциални амбиции, прекалили с изрусителя от DM. Като гледам обаче кои са й враговете, няма как сърцето ми да не се затопли по адрес на младата колежка. Щом цвъркащото ромче от „Максуда“ и пепеляво-сивият вампир от „Левски“ Г ти се нахвърлят като израелски командос на бейрутско предградие, значи правиш нещо както трябва.

Много сме ги разглезили представителите на политическата класа, та очакват като влязат в телевизионно студио, освен водичка и възглавничка за дупето, да получат и набор безсмислени и отвлечени въпроси, върху които да упражняват необезпокоявано съмнителното си красноречие и липсваща ерудиция. Трябва да признаем, че от „Би Ти Ви“ до голяма степен сами са си виновни за създаването на подобни трепети, след като дълго време програмната им насоченост определяше Антон Хекимян, който в момента е по-злостно и досадно полит-острие от самия Делян Добрев.

И не е само някогашният мърдоков канал, де. Работата е там, че партийните гаулайтери не разбират, че когато пристъпят прага на телевизията, те са гости. Ама не на Светльо Иванов, Цветанка Ризова, Диков, Шикерова, или Цънцарова. Те са гости в моя хол, във вашата спалня, в интимното пространство на електората. И трябва да се държат подобаващо с поне минимално уважение и достойнство към своите домакини. А те се разпищолват и си вадят малките пишлета все едно са си у дома пред клетите, недоклатени женички.

По тази причина на Копейката и Дългия им е толкова трудно да приемат, че не всеки е във възторг от възвишените им личности, че не всеки споделя овчия възторг на избирателите им към псевдомъжкарската агресия и примитивна безпардонност, с която са известни. И могат да се опитат да са по-адекватни на заобикалящата ги среща, а не да крещят, да се пенят, да обиждат, да заплашват и да се хвалят с големината на спаружените си и ялови топки. В крайна сметка част от мъжкарството е и възпитанието. Явно не и в „Максуда“ и Учиндол.

А най-смешното е, че клетата Мария Цънцарова нищо особено не е направила. Да речеш да ги е притиснала с някакви унищожителни факти, да е размахала в лицата им уличаващи документи, да е намерила свидетели от първо лице на крехко прикрития им под повърхността на патриотизма дебилизъм и продажност. Ами, момичето просто си позволява да им направи по някое по-пиперливо подмятане, дето даже истински въпрос не е.

И изведнъж треперливият антиваксър и тошковчетата, воглаве със зловещия им господар от диванчето, нещо ги удря в закърнялото като пишка на иподякон его. Как така някаква си жена, вместо да пече кебапчета в народна носия, да припява над печката „Тайсън кючек“ и да вдига краката по нареждане, ще им държи тон? Мария бърка директно в най-свидното и най-милото на тези жалкари – чувството им за собствена значимост. И те превъртат.

Много би ми се искало тази реакция да беше предизвикана от истинска журналистическа виртуозност, но и така ме кефи достатъчно. Давай напред, Цънцарова. Тези мекопишковци друго не заслужават.