За първи път на една сцена в България: Дино Мерлин и Желко Йоксимович с концерт през декември

Емоция и музика ще завладеят "Арената" в София

Нещо за четене
15:43 - 15 Октомври 2024
3324
За първи път на една сцена в България: Дино Мерлин и Желко Йоксимович с концерт през декември

Дино Мерлин и Желко Йоксимович за първи път ще излязат на една сцена с изключителен концерт на 3 декември в зала „Арена София“. Балканските легенди ще обединят своите невероятни таланти, за да поднесат незабравима вечер, изпълнена с любими хитове, емоции и музика, която отеква със силно емоционално въздействие.

Един от най-изтъкнатите и известни музикални артисти на Югоизточна Европа, известен със своята харизматична сценична изява – Балканската мегазвезда Дино Мерлин ще завладее София с уникално и незабравимо шоу. 

Последният албум на Дино „Hotel Nacional“, попадна в топ 10 на Billboard World Albums Chart след своето излизане, а последвалото световно турне е посетено от почти един милион души по света.

Този декември, освен с премиерата на предстоящия си 12-ти студиен албум „We“, Дино Мерлин ще предложи специално подготвено шоу, което не бива да пропускате. 

Дино Мерлин е най-известният певец и композитор на Босна и Херцеговина и един от най-големите музикални артисти на Югоизточна Европа. Представял е своята страна три пъти на конкурса Евровизия, а последното му участие с песента „Love in Rewind“ през 2011 г. в Германия завършва на 6-то място – това е вторият най-добър резултат за Босна и Херцеговина в историята на участието ѝ в конкурса.

Сред най-забележителните концертни успехи на Дино Мерлин се нареждат изяви във водещи концертни зали във Виена, Мюнхен, Париж, Чикаго, Мелбърн, както и в стадиони и арени в Югоизточна Европа. По покана на тогавашния кмет на Рим, Валтер Ветрони, Дино участва през 2002 г. на благотворителен концерт за мир „Glocal Forum“ в Колизеума в Рим заедно с артисти като Рей Чарлз, Мерцедес Соса, Калед и други. Смело може да заявим, че е най-успешният музикант в историята на Босна и Херцеговина. 

На сцената в София ще се качи и още един изключителен музикант - Желко Йоксимович. Той е сред най-успешните мъжки гласове на Балканите и  определян за покровител на баладите. Поп певецът става известен със своето емблематично музикално произведение „Lane моје“ и след този момент всяка негова песен се превръща в безспорен хит не само в Сърбия, но и в Европа. 

Йоксимович е и композитор на песните на най-големите изпълнители в Сърбия. Притежава изключителен талант да свири на повече от 11 различни музикални инструмента, сред които акордеон, пиано, китара и барабани. 

През 2004 г. представя Сърбия и Черна Гора на конкурса Евровизия с песента  „Lane moje“ и завършва на второ място след украинската певица Руслана. Същата година записва дует с австралийката Tamee Harrison, който става хит в цяла Европа. 
Преживейте магията на балканската музика с легендите Дино Мерлин и Желко Йоксимович на 3 декември 2024 година.