За първи път в България: Diplo пристига за SOLAR SUMMER 2023

Култура
10:08 - 28 Юли 2023
1725
За първи път в България: Diplo пристига за SOLAR SUMMER 2023

Фестивалът SOLAR SUMMER е в разгара си, а времето до едно от най-очакваните събития в летния календар на хиляди любители на електронната музика намалява. На 11 август на пристанище Бургас ще посрещнем за първи път в България легендарния Diplo.

Американският диджей и продуцент с тринадесет номинации за "Грами" пристига заедно с още едно, добре познато име на световната сцена - Seth Troxler. Освен в качествените артисти, организаторите от YALTA CLUB влагат и специални усилия в звуковите и визуални ефекти, които ще направят шоуто още по-специално.

Събитията от програмата на SOLAR започнаха още в края на юни и продължават с пристигането на неповторимия Solomun тази вечер на пристанище Бургас. След това феновете се отправят към дневните партита SOLAR ISLAND в компанията на Hernan Cattaneo и Kristian Beyer от дуото Ame на 5 и 6 август.

Второто вечерно парти на пристанище Бургас ще се проведе през втория уикенд на август и ще бъде отбелязан с участието на световноизвестния Томас Уесли Пентц, познат като Diplo. Безспорно, той е един от най-търсените диджеи и продуценти в света, известен със колаборациите си със звезди като Beyoncé, Justin Bieber, Lil Wayne, Britney Spears, Chris Brown, Ariana Grande, Madonna и много други. През последните двадесет години Diplo има тринадесет номинации за награди "Грами", от които е спечелил общо три - през 2016 г. печели наградата за най-добър денс/електронен релийз и албум заедно с Justin Bieber и Skrillex, а през 2019 г. е награден за най-добър денс релийз за песента Eelectricity, която издаде заедно с Dua Lipa и известния продуцент Mark Ronson.

В допълнение към самостоятелните издания, американският музикален виртуоз е един от основателите и творчески директор на четири големи проекта: диджей триото Major Lazer, проекта LSD с певците Sia и Labrinth, дуото Jack Ü със Skrillex и продуцентското дуо Silk City с Mark Ronson.