За пореден път: Полицията погна сините изроди, обгорили жена с ракета в Благоевград

Спорт
11:26 - 04 Април 2022
4826
За пореден път: Полицията погна сините изроди, обгорили жена с ракета в Благоевград

За пореден път феновете на Левски си показаха рогата - млада жена е с изгаряне след изстреляна сигнална ракета от сектора на Левски при вчерашното гостуване на тима на Станимир Стоилов на Пирин.

По повод инцидента ръководството на Пирин излезе с информация след двубоя, че дамата е с изгаряне след изстреляна сигнална ракета от страна.

"Празник, но с горчивина накрая!

Уважаеми приятели, днешният двубой между Пирин и Левски имаше всички предпоставки да се превърне в истински футболен празник. Един срещу друг застанаха два отбора във форма, които по всеобщо мнение в последните кръгове показват добри игри и постигат сравнително успешни резултати.

На трибуните на стадион „Христо Ботев“ имаше прилична за българските реалности посещаемост, агитките бяха гласовити. Най-сетне след дълги месеци на изолация, заради пандемията, нашият стадион „заживя“ в така желаната ни футболна атмосфера.

Теренът бе отлично подготвен, организацията около срещата, също бе на добро ниво. Крайният резултат не се хареса на никой пирининец, но във футбола има победи има и загуби. Всички добре знаем това.

Голямото разочарование дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Накрая, но не последно място, няма как да не обърнем внимание на изстреляната сигнална ракета от привържениците на гостите към публиката на Пирин в резултат на което млада жена е с изгаряне.

За финал не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем, че цивилизованата форма на футбола ще надделее над първичната агресия и стадионите ще бъдат сигурно място за всички любители на играта", написаха от Пирин Благоевград.

Полицията в Благоевград също излезе с официална позиция заради инцидента по време на мача, при която пострадаха жена и украинец. Чуждестранният гражданин Владимир Будников е откаран в „Пирогов“ заради проблем с белите дробове. Фенове на „орлетата“ свидетелстват, че той е станал жертва на полицейско насилие.

В изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка за превишаване на служебните правомощия от страната на органите на реда.

"Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.

От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност", се казва в изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград.