За "Гинес": Министър Димитров връчи приз за български световен рекорд (СНИМКИ)

Преслав Конов и група наши ентусиасти подобриха постижението за групово изкачване на Килиманджара

Новини
15:22 - 28 Март 2023
2763
За "Гинес": Министър Димитров връчи приз за български световен рекорд (СНИМКИ)

Министър Илин Димитров отличи български туроператор, записал името си в регистрите на Асоциацията на официалните световни рекорди (Official World Record Association) като най-голямата група в света, изкачила Килиманджаро заедно. На церемония в Министерството на туризма министър Димитров връчи специална грамота на Преслав Конов и Ася Конова, собственици на приключенската агенция.

Отличието е за изключителен принос в устойчивото развитие и налагане на най-висок стандарт в планинския и приключенски туризъм у нас и съпричастност към инициативата за позициониране на Дестинация България.

"Ние разказахме на министъра, както за приключенията и премеждията ни на Килиманджаро по време на поставянето на световния рекорд, така и за цялостната ни визия за развитието на приключенския туризм у нас и бъдещите ни планове по световните планини и интересни дестинации.

Подарихме на министър Димитров официалната тениска на отбора ни поставил световния рекорд, знамето на рекорда и малка картина с Килиманджаро и много як жираф. Георги Колевичин - юрисконсулт в Министерство на Туризма и участник в групата ни за изкачването на Килиманджаро, подари на министъра камъче от върха на африканския първенец", сподели след церемонията Конов.

"Безкрайни и сърдечни благодарности на всички 58 човека, които направиха този рекорд възможен и разбира се на моята съпруга Ася за безрезервната подкрепа и доверие в общите ни проекти", завърши Преслав Конов, който вече няколко години се занимава с подобни предизвикателства.