За сефте: Тъмнокожи хобити и елфи влизат в най-скъпия сериал

Актуални новини
10:51 - 20 Март 2022
3552
За сефте: Тъмнокожи хобити и елфи влизат в най-скъпия сериал

Тъмнокожи елфи, хобити и джуджета ще са част от фантастичния свят на новия телевизионен сериал “Властелинът на пръстените: Пръстените на силата” (The Lord of the Rings: The Rings of Power), съобщи сп. “Венити феър”. Той е продукция на Amazon Studios.

Пуерториканският актьор Исмаел Круз Кордова ще е в ролята на елфа Арондир. Той ще бъде първият тъмнокож актьор в историята, който ще изиграе елф от вселената на Толкин. Според сюжета героят му е влюбен в лечителка.

В сериала ще се появи и тъмнокож хобит. Той ще бъде изигран от британския актьор Лени Хенри. Актрисата София Номвете пък ще играе тъмнокожо джудже принцеса.

Много от феновете на романа на Дж. Р. Р. Толкин изразиха недоволство в социалните мрежи във връзка с информацията около сериала, и то не само за подбора на актьорите, а и за начина, по който е адаптирана историята от “Властелинът на пръстените”.

Те обвиняват сценаристите в небрежно отношение към първоизточника, критикувайки това, че светът на Толкин е “неподходящо осъвременен”. Продуцентът Линдзи Уебър обаче коментира, че сериалът трябва да отразява съвременния свят такъв, какъвто изглежда, като в него ще има много нови истории и че “Толкин е за всички”.

Премиерата на най-скъпата тв поредица, снимана досега, е предвидена за 22 септември.

Първият сезон ще има осем епизода, като за създаването им са похарчени 465 милиона долара, пише “Холивуд рипортър”.

За сравнение фентъзи епосът “Игра на тронове” на HBO струваше около 100 милиона долара за направата на един сезон.

Какво ще се случи в новия сериал “Властелинът на пръстените”?

За пръв път в него ще бъдат показани “героичните легенди” от Втората епоха в историята на Средната земя. Действието на сериала се развива хиляди години преди случилото се в “Хобит” и филмовата трилогия “Властелинът на пръстените”.

Според създателите епизодите ще представят “ера, в която велики сили биват изковани, кралства се въздигат към величие, а след това пропадат, неочаквани герои биват поставени пред изпитания, надеждата виси на косъм”, а най-големият злодей, създаван от Толкин, “заплашва да покрие света с мрак”.

Действието започва в момента на привиден мир и ще бъдат проследени нови и познати персонажи, които се изправят срещу надигането на злото в Средната земя.

Втората епоха, която ще бъде разгледана в сериала, всъщност завършва с Последния съюз на хора и елфи, който сразява Саурон - откриващата сцена на филма “Задругата на пръстена”.

В сериала за пръв път на екран ще бъдат показани някои легендарни места от творчеството на Толкин, като например островното кралство Нуменор, което само бегло е споменато във филмите на Питър Джаксън.

Преди премиерата ще започне работата и по втория сезон на изключително скъпата продукция, като от Нова Зеландия снимките се местят във Великобритания.

Amazon Studios планират да заснемат евентуално пет сезона на “Властелинът на пръстените”. Възможно е да се стигне до снимките и на все още необявен спиноф на бъдещия сериал.

Според киноманите бъдещите сезони на “Властелинът на пръстените” едва ли ще струват колкото първия. В грандиозната сума за началните осем епизода влизат всички разходи по пресъздаването на магическия свят на Толкин - декори, костюми, оръжия и пр., които след това ще бъдат използвани в следващите сезони.

Amazon придоби правата за филмиране на творбите на Толкин през 2017 г. Още тогава бе изчислено, че сериалът, който планират, може да се окаже първият в историята, който да струва над 1 милиард долара. В тази сума влизат разходите по създаването му, авторските права и разходите по маркетинга на няколко сезона.