За три обира: Шампион по кикбокс на Русия тръшнат пред Lupa.bg (СНИМКИ)

Актуални новини
16:15 - 26 Юни 2020
4658
За три обира: Шампион по кикбокс на Русия тръшнат пред Lupa.bg (СНИМКИ)

Шампион по кикбокс на Русия се оказа арестуваният пред репортер на Lupa.bg при екшъна от сряда. Оказа се, че зрелищната операция на ул. „Искър” 33 в центъра на София, е била насочена срещу кикбоксьора Роман Левин и неговият съучастник Алекс Гюнтер, които стоят зад поне три големи обира на магазини за бяла техника у нас.

Двамата буквално запалили Балканите с удари във вериги за скъпа техника, пише „Телеграф”. От МВР уточниха пред вестника, че руснаците са отведени в Пловдив, където да се гледат мерките им за неотклонение, понеже под тепетата станала една от кражбите на престъпния тандем.

Акцията по залавянето на Роман Левин и Алекс Гюнтер бе проведена от спецчасти на СДВР и Областната полицейска дирекция в Пловдив. Наш репортер стана свидетел на обезвреждането на кикбоксьора, който бе тръшнат на земята от тежковъоръжени ченгета пред квартирата на руснаците на ул. „Искър” 33.

34-годишният шампион Роман и 43-годишният му авер Алекс пристигнали у нас преди около месец, малко след като отпадна тоталната карантина. Квартирата в София наели преди 2 седмици. Престъпниците ударили първо голям магазин във Варна, а после и „Бриколаж” в Пловдив.

Автобусът, в който бяха прибрани двамата арестувани

Нападали вериги за техника, като една от „жертвите” е „Зора”. Смята се, че стоят зад три крупни кражби. Винаги влизали в магазините по един и същи начин - пробивали дупка в покрива и се спускали с въже. Носели и специални стълби.

Били истински професионалисти, защото нито един път не задействали СОТ на обекта. Прибирали основно най-скъпите айфони и айпади, защото имали разработен канал, по който ги изпращали към Румъния, където се продавали нелегално в интернет за баснословни суми.

Роман Левин и Алекс Гюнтер се придвижвали с невзрачна кола под наем, за да не привличат внимание. Нашите ченгета решили да ги ударят, след като събрали категорични доказателства за престъпленията им, включително и ДНК следа.


Цивилни спецполицаи обискираха в сряда кооперацията на ул. "Искър" 33

След като полицаите нахлули в квартирата им, руснаците буквално изпаднали в шок, защото изобщо не подозирали, че са обект на наблюдение. По-късно станало ясно, че тандемът „запалил” няколко държави на Балканите, като най-тежко пострадали Румъния и Сърбия.

Любопитно е, че руснаците Левин и Гюнтер не близвали и капка, редовно спортували, не ходели по жени, въобще водели скромен живот.