За втори път отложиха екстрадицията в Гърция на кандидат- кмет на Дупница

Новини
12:38 - 28 Ноември 2023
1476
За втори път отложиха екстрадицията в Гърция на кандидат-кмет на Дупница

Делото за екстрадиция в Гърция на Методи Захаринов, който бе кандидат-кмет на Дупница, бе отложено отново от Окръжния съд в Кюстендил. Магистратите изискаха допълнителна информация от гръцките власти по отношение на Европейската заповед за арест за предаване на българския гражданин.

Окръжният съд уважи частично поисканите в днешно съдебно заседание нови доказателства във връзка с производството. Съдът определи да бъде изискан препис от съдебното решение на 5-членния състав на Апелативен съд - гр. Солун, с което на Захаринов е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 6 години, както и информация от издаващия ЕЗА орган, за това на какво правно основание наказателното производство е протекло в отсъствието на Захаринов и по какъв начин той е бил уведомен за него.

Окръжен съд - Кюстендил отхвърли искането на защитата, от гръцките власти да бъде изискана гаранция за повторно преразглеждане на делото.

Захаринов бе задържан през октомври по време на предизборната кампания въз основа на европейска заповед за арест. Оказа се, че преди близо 10 г. той е бил осъден в Гърция за притежание на 9 фалшиви банкноти по 50 евро.