За втори път за денонощие : Стреляха по автобус от градския транспорт в Добрич

И при двата случая са нанесени материални щети

Актуални новини
08:40 - 01 Март 2024
1748
За втори път за денонощие: Стреляха по автобус от градския транспорт в Добрич

Втори автобус на градския транспорт в Добрич е станал обект на стрелба през изминалото денонощие. Вероятно отново е стреляно с въздушна пушка. Инцидентът е станал късно снощи, а в превозното средство не е имало пътници. Нанесени са само материални щети.

Първият инцидент е станал докато автобусът се е движил по редовното си направление през квартал "Строител" в града. „Чух доста силен тътен в един от кварталите докато пътувах по редовната линия на градския транспорт. Веднага спрях и установих, че вероятно е стреляно с въздушна пушка. Подадох и сигнал на 112. В автобуса имаше няколко непълнолетни лица, които прехвърлих при един от колегите, за да не им създавам допълнителен стрес. Хората бяха леко уплашени, но не бяха ранени”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” шофьорът в Градски транспорт - Добрич Хинко Хинев.

„За нашето дружество това е втори подобен инцидент. Миналата година малолетни лице замеряха автобусите ни с камъни. Но сега ситуацията е доста по-сериозна”, подчерта временно изпълняващият длъжността директор на Градски транспорт - Добрич Катя Петкова.