За жалост на Ангелкова: Лятото няма да е до октомври!

Юли, август и септември ще бъдат идеални за почивка, казва проф. Георги Рачев

У нас
11:47 - 20 Юни 2020
4732
За жалост на Ангелкова: Лятото няма да е до октомври!

Ще имаме дълъг летен сезон, но не до октомври, както си мечтае Николина Ангелкова.

С тези думи пред Нова тв климатологът проф. Георги Рачев поля със студен душ министърът на туризма, която обяви, че летният сезон тази година ще е до октомври. 

"2020 г. започна да си съперничи с 2016-2017 г. с най-топлите дни. Юли, август и септември ще бъдат идеални за почивка и на морето, и в планината", коментира Рачев. 

Той беше категоричен, че плажът и планината ще бъдат най-безопасните места за предпазване от коронавируса. "Слънчевите лъчи унищожават абсолютно всичко, слънцето ще окаже и благоприятно влияние на нашето душевно и психическо здраве, което също е много важно да се поддържа. Трябва да си починем, да си отдъхнем, да заживеем - защото вирусът няма как да изчезне, тъй като е част от природата'', каза още климатологът. 

Проф. Рачев е убеден, че през септември ще имаме нормални температури и дори малко по-високи - тоест лятото ще се удължи.

"Едва ли чак до октомври, както ѝ се иска на Ангелкова, но можем да си помечтаем. Но е съвсем нормално и септември да се почива", заяви в заключение проф. Георги Рачев.