За Златан може, а за Ноле - не (ВИДЕО)

"Луда по тебе" на Лепа Брена звуча на Сан Ремо в чест на Ибрахимович

Новини
18:00 - 19 Септември 2024
10398
За Златан може, а за Ноле - не (ВИДЕО)

Една от най-дискутираните теми в последните дни е визитата на Новак Джокович. Сърбинът за първи път дойде у нас и игра демонстративен мач срещу Григор Димитров, а срещата имаше и благотворителен характер. След края на срещата Ноле си пожела от DJ Мартен да му пусне песента "Луда по тебе", но получи отказ с усмивка.

Разбира се, веднага социалните мрежи буквално завряха от всевъзможни мнения - за и против действието на диджея.

Ясно е, че на Джокович това е една от любимите му песни и той показа това още преди време, когато на отборен турнир той подлуди съблекалнята с неговите съотборници, пускайки на макс "Луда по тебе". В края на януари 2020 година Сърбия спечели ATP Cup, надделявайки на финала над Испания с Рафаел Надал в своите редици.

Всъщност парчето е хит на легендата Лепа Брена, а не на чалгаджийката Камелия, която преди години направи кавъра. Има и доста дискусии, че песента не е дори на Лепа Брена, а... гръцка. Но това едва ли има някакво значение в случая.

Тази песен звуча и на емблематичния фестивал в Сан Ремо през февруари тази година, а под звуците на "Луда по тебе" на сцената излезе Златан Ибрахимович, който си беше пожелал песента и оркестърът и организаторите изпълниха желанието на футболиста с босненски корени.

74-ото издание на италианския музикален фестивал "Сан Ремо" жителите на Апенините трябваше да изберат своя представител за тазгодишния песенен конкурс "Евровизия".

Освен основният водещ Амадеус, негов помощник в първата полуфинална вечер беше Марко Меньони - миналогодишният победител на фестивала.

Между другото, Амадеус на няколко пъти беше прекъсван от мелодии, напомнящи балканска музика. След три песни Амадеус помоли директора на оркестъра да му обясни за какво става дума.

За изненада на публиката на сцената се появи футболистът Златан Ибрахимович, а на фона на Лепа Брена звучеше инструменталната версия на песента "Luda za tobom" на регионалната музикална звезда.

Ибрахимович се пошегува, че е послушал тялото си, затова е спрял да играе футбол, а Амадеус, който е на 61 години, може да последва примера му. Между другото, Амадеус е разпознаваемо лице на Сан Ремо, който тази година за последен път води фестивала.

Подобно на Джокович, Златан Ибрахимович също е голям веселяк, но и режимлия - нещо, което му позволи дълги години да играе на най-високо ниво.

Роденият в Малмьо бивш шведски национал получи невероятна изненада за 40-ия си юбилей - през 2021-а година в Милано той беше сюрпризиран от неговата съпруга, организирала партито, която беше поканила Нада Топчагич, изпълнила една от любимите песни на Златан - "Jutro je".