Забрана: Walmart, Costco и Target да продават само най-необходимото

Общество
21:25 - 09 Април 2020
4855
Забрана: Walmart, Costco и Target да продават само най-необходимото

На няколко места регионалните власти в САЩ забраниха на големите вериги Walmart, Costco и Target да продават стоки, които не са от първа необходимост. Това са основно дрехи и електроника. С драстичните мерки се очаква да се намали разпространението на вируса.

Обектите от тези вериги, на които им е позволено да работят, защото продават хранителни продкутки и лекарства, ще трябва да ограничат секторите и щандовете си с другите стоки или дори да ги изнесат от магазините, предаде bg-voice.com.

„Големите магазини предлагат изключително голям набор от стоки, които са на едно място. Това повишава риска от струпване на хора, а от там и на разпространението на коронавируса“, обясни Линдзи Кюрле от Агенцията по търговия във Върмонт. Градът е един от тези, в които е забранена продажбата на различни от хранителни и медицински стоки продукти. Спрингфийлд в Илинойс и Хауърд в Мериленд също попадат под забраната.

Малки магазини също са ограничени да продават подобни стоки. Оказало се, че много хора напуснали домовете си, защото им е скучно. Те се оправдавали, че излизат на пазар, а просто се лутали и разглеждали дрехи, техника и други непотребни за момента неща.