Зад решетките в бургаския затвор - сексуални извращения

Пандизчия насилвал съкилийник 3 дни да му доставя орални удоволствия

Новини
15:41 - 08 Юни 2019
7480
Зад решетките в бургаския затвор - сексуални извращения

Затворник, осъждан 11 пъти за посегателство срещу собствеността и личността, три дни поред се гаври полово със свой съкилийник в Бургас.

За извращението става ясно от мотивите на Бургаския районен съд към постановената преди дни присъда, с която той е осъден на общо 5 години лишаване от свобода, пише "Бургасинфо".

Затворникът е с основно образование, безработен, а неговият съкилийник е бил доведен под конвой от затвора в Ямбол, където първоначално изтърпявал наказанието си. В килията имало четирима души, които били настанени съответно на 4 легла, имало и санитарен възел.

В началото съжителството между четиримата мъже било нормално, като нямало конфликти. Новодошлият – с инициали М.Г., нямал финансова възможност, поради което доброволно миел стаята, перял дрехите, в замяна на което другите лишени от свобода му купували цигари, кафе и храна. Няколко дни по-късно единият от затворниците му прочел по негова молба обвинителния акт срещу него, тъй като бил неграмотен.

Останалите мъже в спалното помещение също чули обвинението - за извършен опит за убийство спрямо дете. Същият ден затворникът, чиито инициали са Х. Й. започнал да тормози новия съкилийник, нанесъл му няколко удара с метална лопатка за смет по гърба, като поискал да му направи „чекия“. М.Г. отговорил, че не е педераст, имал жена и деца и му отказал.

Тогава другият лишен от свобода му нанесъл удари с юмруци в гърдите и хълбоците, като му казвал: „Всичко ще направиш, ще ми направиш чекия“.

Това станало малко преди обичайната проверка от надзирателите. Малко преди това нападателят предупредил обекта на агресията си да не казва нищо на служителите на затвора за побоя. Под страх от физическо насилие той не направил оплакване.

След като проверката преминала, Х. Й. започнал отново да нанася удари на съкилийника си с юмруци по гърдите и да го заплашва, като искал да му направи чекия с думите: „М...ле, направи ми чекия, иначе ще те бия“. Съпротивата на „жертвата“ била сломена, вследствие на което е склонен към блудствени действия. Той изпитвал страх от Х.Й., заради нанесените удари и заплахи.

В това време другите двама мъже били в спалното помещение по леглата си и гледали телевизия, видели и чули всичко, но не се намесили, не се опитали да помогнат на пребития от страх, че агресията на Х.Й. може да се прехвърли и върху тях, а не искали да имат проблеми с него. Той си свалил бельото, като половият му член бил в ерекция. Казал на М.Г., който клекнал пред него, да го хване с ръка и да извършва движения по половия му член, което пострадалия направил. На следващия ден той поискал от съкилийника си да извърши сексуални действия, като му направи орална любов.

Последвали отново юмруци и М.Г. отново бил принуден, като насилникът му го вкарал в тоалетната. Спестени са подробности от описаните действия вътре. Подобна сцена се разиграла и на третия ден, като тогава Х.Й. се опитал да прави и анален секс с М.Г., но не успял и отново се задоволил със „св..ка“. Когато насиленият затворник излязъл от тоалетната сексуалният „герой“ взел изгорял фас от цигара и нацапал челото му.

Малко по-късно служители на Затвора - Бургас извършили контролната проверка на спалните помещения. При проверката на въпросната килия забелязали черното зацапване по челото на М.Г. Той бил видимо разтревожен и те го попитали на какво се дължи. Тогава той се разплакал и казал на надзирателите, че от три дни бил “изнасилван“.

Те незабавно го извели от помещението и го настанили в стационара. По това време в медицинския център на Затвора - Бургас вече нямало медицински работници и същият не бил прегледан. На следващия ден бил на преглед в УМБАЛ - Бургас.

Свид. Г. се оплакал от болки при натиск в областта на гръдния кош. Докато бил в медицинския център към Затвора - Бургас, свид. Г. разказал за случилото с него на свид. Т.И. и свид. Г.Д.. Още при приемането му в стационара свид. И. видял, че свид. Г. изглеждал уплашен. Пред свид. Л. Х. и свид. П., работещи в стационара, свид. Г. също разказал за упражнената върху него сексуална принуда, както и пред свид. Н., инспектор социална дейност в Затвора - Бургас, и свид. Ч., главен надзирател. Видно от заключението на изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза (по писмени данни) по отношение на М.Г.Г. не се установяват налични травматични увреждания по тялото, освен палпаторна болка в областта на гръдния кош и липвасали травматични изменения в областта на аналния пръстен.

Според вещото лице било възможно да са му нанесени удари в областта на гърдите, които явно не са били с голяма сила и същите да не оставят видими увреждания. Пред съда, в качеството си на подсъдим, Х.Й. е признал фактите, изложени в обвинителния акт, като дал съгласие да не се събират доказателства и молил за минимално наказание. „За извършеното престъпление се предвижда наказание от две до осем години лишаване от свобода.

Видно от справката за съдимост подсъдимият е извършил 11 тежки умишлени престъпления против собствеността и против личността, като последното му осъждане е за опит за убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана.

Настоящото престъпление е извършено по време, когато подсъдимият е бил задържан с МНО “Задържане под стража и е бил подсъдим за друго тежко умишлено престъпление, и то след като вече няколко пъти е търпял наказание лишаване от свобода. Дейността на подсъдимия се отличава с престъпна упоритост при извършване на престъпленията - в продължение на няколко дни извършвал насилствени хомосексуални действия с едно и също лице. Фактите от справката за съдимост и обстоятелствата по настоящото дело налагат извода, че Й. е лице с утвърдени престъпни навици.

При определяне на размера на наказанието съдът съобрази също, че този вид престъпления са широко разпространени в местата за лишаване от свобода и са с висока степен на обществена опасност и следва да се санкционират по-строго, мотивира се Бургаският районен съд.