Задача №1: Корнелия подхваща язовирите

Актуални новини
13:56 - 13 Декември 2021
3120
Задача №1: Корнелия подхваща язовирите

Като гледам новините от вчера, май първото нещо, с което ще трябва да се заемем в екипа на министерството на икономиката и индустрията, са язовирите.

Това коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е номинирана за вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката в бъдещото правителство.

Нинова направи коментара на влизане в сградата на парламента, преди началото на извънредното заседание на Народното събрание, на което ще се гласува проектокабинета на кандидата за премиер Кирил Петков.

Сред най-важните задачи, които трябва да започнат да решават още днес, тя посочи - на 1 януари да не се увеличи цената на тока за битовите потребители и да се опитат да върнат детски градини, болници и училища на регулирания пазар, изобщо темата цени. Първите сто дни от управлението са за овладяване на кризите, посочи Нинова.

Лидерът на БСП коментира, че приема влизането във властта като естествено продължение на усилията на партията в последните пет години.

В отговор на въпрос тя каза, че ПГ на "БСП за България" ще има ново ръководство с трима нови колеги. Ако днес мине гласуването, свикваме групата и ще изберем ново ръководство, защото освен мен и двама от заместник-председателите на групата се изтеглят от парламента, обясни Нинова.