Задължителна ваксина за куриерите в Москва

Русия най-вероятно е успяла да избегне третата вълна на коронавируса

Свят
12:12 - 24 Юни 2021
1720
Задължителна ваксина за куриерите в Москва

Ваксината срещу коронавирус става задължителна за служителите в сферата на доставките в Москва. Това предвижда публикуван в четвъртък указ на столичните власти.

Мярката ще засегне куриерите, доставящи стоки и услуги по домовете. Заради сложната епидемична обстановка в мегаполиса, ресторанти и кафенета ще могат да посещават само ваксинирани и преболедували от коронавирус. За останалите ще е необходим ПСР тест. Ограничението няма да важи за летните веранди на заведенията.

Само за седмица новите случаи на „Ковид-19“ за денонощие в столицата скочиха от 3000 на 7000 души. Здравните експерти обясняват негативната тенденция с нахлуването в мегаполиса на новия по-агресивен щам на вируса „Делта“.

Въпреки сложната епидемична обстановка в Москва, специалисти твърдят, че Русия най-вероятно е успяла да избегне третата вълна на коронавируса. Междувременно стана ясно, че към началото на есента населението на страната ще придобие т.нар. колективен имунитет срещу коронавируса, което би трябвало да сложи край на епидемията в страната и огнищата вече да носят локален характер.

По-рано бе съобщено, че държавната агенция „Росавиация“ призовава руските авиокомпании да въведат бонуси и по-евтини самолетни билети за ваксинираните срещу коронавирус граждани. Допълва се, че повечето въздушни превозвачи са готови да откликнат на апела.