Задържаха 19-годишен за убийство в Шумен

Задържаният не е криминално проявен, починалият също

Новини
11:36 - 16 Декември 2019
1852
Задържаха 19-годишен за убийство в Шумен

Нападателят с нож, убил с нож 19-годишното момче в Шумен, е задържан няколко часа след престъплението на 14 декември. С прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В събота след разпра между трима младежи, единият бе прободен с нож в корема и откаран в болница. Бандитът обаче успя да избяга.

Тежко пострадалият тийнейджър е бил придружен до болницата от приятеля си, но лекарите не успяха да го спасят.

Криминалисти от РУ-Шумен и областната дирекция обаче са издирили престъпника - 19-годишен местен жител. След претърсване на жилището му, криминалистите са намерили и иззели хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършеното престъпление продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Подробности за разплитането на тежкото престъпление представиха директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура Маргарита Георгиева.

Ст. комисар Расим сподели, че казусът е бил сложен заради факта, че на иначе оживеното място в града не е имало свидетели на инцидента и очевидци.