Задържаха 50 000 дрехи и чанти ментета на гръцката граница

Стоките са идвали от Турция и са пътували за Западна Европа

Крими
15:48 - 28 Февруари 2020
1610
Задържаха 50 000 дрехи и чанти ментета на гръцката граница

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митнически служители при проверки в района на граничния пункт с Гърция при Свиленград Капитан Петко войвода, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При един от случаите стоките са били открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция през пункта. Шофьорът на камиона е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство е било селектирано за щателна проверка.

Установени са били 37 077 дрехи с брандове на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Останалите 10 017 артикула не са били описани в търговските документи и са били задържани като предмет на контрабанда.

При проверки на други два камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, митничарите откриват 13 020 спортни комплекта, тениски, спортни обувки и чанти с лога на известни запазени търговски марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, уточняват от митницата.