Задържаха четирима души след спецакция в Пернишко

Новини
11:16 - 01 Октомври 2024
656
Задържаха четирима души след спецакция в Пернишко

Специализирана операция с участието на служители от ОД на МВР-Перник и дирекция „Жандармерия“ е проведена на 30 септември на територията на областта, съобщиха от полицията.

Целта на полицейските действия е била противодействие на битовата престъпност, търговията и употребата на наркотични вещества и техните аналози, подобряване на пътнотранспортната обстановка и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали.

По време на акцията са проверени 8 заложни къщи и дружества за бързи кредити, 6 рискови обекта за които се предполага, че се извършва търговия с вот, 5 пункта за черни и цветни метали, 6 автоморги и 15 питейни и увеселителни заведения.

Осъществен е контрол на 176 моторни превозни средства и 8 криминално проявени лица. Съставени са 4 протокола за предупреждение. Започнати са 4 бързи производства и са задържани четирима души.

Трима от тях са за притежаване на наркотични вещества - марихуана и амфетамин и един за управление на автомобил след употреба на наркотици.