Задържаха четирима за кражби на коли във Варненско

Новини
12:05 - 06 Февруари 2020
1613
Задържаха четирима за кражби на коли във Варненско

Уважени са искания на Районната прокуратура във Варна от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима обвиняеми с повече от две досъдебни производства, установени по време на специализирана полицейска операция, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Варненският районен съд е уважил искания на Районната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима обвиняеми, които са били установени по време на проведената тридневна специализирана полицейска операция в град Белослав и село Синдел.

В ареста с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение съда са 22-годишният Пресиян Ст., 36-годишният Кольо Г. и 19-годишните Дамян Р. и Георги Г. Срещу всеки от четиримата обвиняеми се водят по повече от две досъдебни производства.

В различни съучастия помежду си и с други лица те са извършители на противозаконни отнемания на автомобили и квалифицирани кражби с разрушаване на прегради, направени за защита на имот, и с използване на техническо средство или специален начин при престъплението.

Определенията на Варненския районен съд, с които са взети най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, на четиримата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Варненския окръжен съд.