Задържаха двама мъже от Ихтиман за домашно насилие

Новини
16:59 - 31 Юли 2024
735
Задържаха двама мъже от Ихтиман за домашно насилие

Задържаха двама мъже от Ихтиман за домашно насилие, съобщиха от прокуратурата. 

Единият от задържаните е 40-годишен мъж. Той е извършил три престъпления – причиняване на телесна повреда, неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие и закана с убийство.

На 21 юли в близост до имот на ул. „Люляк“ в Ихтиман, мъжът нанесъл удари с ръце в областта на главата и по тялото на жена, с която съжителствал на съпружески начала в едно домакинство.
Другият обвиняем е на 43 години. 

Вечерта на 29 юли в дом на ул. „Кръста“ в Ихтиман се заканил на 64-годишния си баща с престъпление против неговата личност и имот. Освен отправяне на обидни думи спрямо пострадалия, той му заявил, че ще го убие и запали. Това заканване е могло да възбуди основателен страх у пострадалия за неговото осъществяване.

При разследването е установено, че влизайки в имота на баща си и отправяйки му закани, обвиняемият не изпълнил Заповед за защита от домашното насилие.

От справката за съдимост на обвиняемия става ясно, че същият е осъждан многократно с влезли в сила присъди, включително и ефективни такива за извършени престъпления против личността, собствеността и правосъдието, за които са му налагани наказания „лишаване от свобода“.

 Предстои утре Районна прокуратура – Самоков да внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.