Задържаха двама мъже за отглеждане на наркотици в Петричко

Общество
11:29 - 06 Октомври 2022
1254
Задържаха двама мъже за отглеждане на наркотици в Петричко

Вчера, на 5 октомври, е получен оперативен сигнал за отглеждане на наркотични вещества - растения от рода на канабиса, извършена е проверка в местност "Гюргево" землището на село Михнево, община Петрич.

В обезлесен участък в планина Огражден са открити засадени 64 броя растения канабис с височина на растенията от 1,50м до 2,50м.

В нивата с канабис се появяват две лица. При легитимиране на служителите на МВР едно от лицата успява да се скрие, другото прави опит да окаже съпротива, същият е задържан, установена му е самоличността, той е на 62 години от село Струмешница, общ. Петрич.

Установено е и другото лице, което е на 72 години от село Дреново. При легитимиране на служителите на МВР той се насочва към тях с кирка и прави опит да ги удари.

При проверка на автомобил, ползван от един от задържаните, са намерени 204 грама сухи съцветия канабис.

Зад дома на едно от лицата е намерен канабис с бруто тегло 2,822 кг. Намерените засадени корени са унищожени чрез изгаряне на място, общо бруто тегло 126,7кг.

Извършена е проверка в дома на единия от задържаните в с. Струмешница, намерена е сумата от 18300 лв, газов пистолет и пневматична пушка, които са иззети.

Двамата мъже са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.