Задържаха двама за изготвяне на фалшиви дипломи в София

Новини
13:12 - 23 Май 2024
17184
Задържаха двама за изготвяне на фалшиви дипломи в София

Служители на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха двама мъже за изготвяне на неистински документи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След получаване на информация, полицаи спрели за проверка кола в района на столичната улица „Димитър Петков“. В автомобила е открита неистинска диплома за завършено средно образование. Последвало претърсване в копирен център. В помещението полицаите установили компютър, съдържащ файлове със снимки на документи - свидетелства за правоспособност и дипломи за средно образование на името на различни хора.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

БТА припомня, че на 17 май, след провеждане на специализирана операция, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност (ГДБОП) спряха измама на клиенти на мобилни оператори с фалшиви договори. Установено е, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти. Това са договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и други.