Задържаха хулиган, плашил съседи с убийство

Новини
17:39 - 20 Април 2021
2052
Задържаха хулиган, плашил съседи с убийство

По искане на прокуратурата, Районен съд – Велико Търново задържа под стража рецидивист за хулиганство и закани с убийство на съседи.

Р.П., на 44 години,  е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 9 февруари заплашил с убийство жена и мъж негови съседи.

По същото време, при условията на опасен рецидив, той и извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като хвърлял фасове, бутилки и различни предмети по пострадалите и в двора на имота им, блъскал и ритал входната им врата и оградата, отправял ругатни и закани към тях и други шест лицата, също съседи, свидетели на престъпните му действия. Р.П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността и личността.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.