Задържаха мъж за пожара край селата Овчеполци и Цар Асен

Новини
12:02 - 23 Юли 2024
1224
Задържаха мъж за пожара край селата Овчеполци и Цар Асен

Задържаха мъж за пожара край селата Овчеполци и Цар Асен, съобщиха от полицията.

За него има данни, че е предизвикал по непредпазливост инцидента. На 22 юли е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви и стърнища в земеделски площи в землището на село Овчеполци.

Към мястото са насочени дежурни противопожарни екипи от Пазарджик и Пещера. Заради опасност от навлизане в едно от съседните села са вдигнати всички почиващи огнеборци от пожарната в Пазарджик и съвместно с местното население са предприети гасителни действия.

В резултат на усилията на огнеборци и доброволци, както и на падналия дъжд в района - огънят е локализиран и изгасен. Не са нанесени щети по жилища и имущество на жителите на селата.

Извършен е оглед от униформените съвместно с пожарникари. Установен е 56-годишен мъж от пазарджишкото село Овчеполци, за когото са събрани данни, че по невнимание е предизвикал инцидента.

Щетите от пожара са в процес на изясняване. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата. В рамките на тази седмица това е втори задържан, заради предизвикан пожар с нанесени материални щети.

Апелират се всички граждани да не палят огън по никакъв повод в населени и извън населени места, в близост до земеделски земи и в района на горските площи. Ако забележат дори минимално количество дим или огън незабавно да подадат сигнал за това на телефон 112.