Задържаха над 500 000 заготовки за кутии за цигари при проверка на камион

Новини
15:17 - 16 Септември 2024
896
Задържаха над 500 000 заготовки за кутии за цигари при проверка на камион

Митничари установиха близо 3 тона заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на Дунав мост при Видин. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач с българско гражданство, пътуващ към Централна Европа. За товара водачът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти.

При извършена проверка се установява, че един палет с тегло от 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка цигари. В други шест палета с общо тегло 2 880 кг митническите инспектори откриват 504 000 заготовки на кутии за цигари на същата марка.

Стоките са задържани поради основателни съмнения за превоз в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени притежателите на търговската марка.

Нарушението е установено в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.