Задържаха над 54 000 фалшиви стоки на „Дунав мост 2“ при Видин

Новини
12:35 - 23 Май 2024
1001
Задържаха над 54 000 фалшиви стоки на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически служители задържаха 54 433 текстилни изделия от 28 различни търговски марки, повечето от които луксозни, в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ при Видин, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 21 май на изходящо трасе за камиони пристига товарна композиция, управлявана от турски гражданин, на път от Турция за Полша. По документи в камиона са били превозвани различни видове дрехи. При разтоварването на стоките и физическата им проверка, митническите инспектори са се усъмнили, че стоките нарушават правата на интелектуална собственост, поради което са ги задържали. 

Нарушението е установено в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от Агенция „Митници“, Главна дирекция  „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите, допълниха от агенцията.

Това е третият случай за тази година, при който митническите служители на ГКПП "Дунав мост" при Видин задържат фалшиви стоки, сочи справка на сайта на Агенция "Митници". При два случая от началото на годината са задържани общо 12 035 фалшиви парфюма поради съмнения, че нарушават правата на интелектуална собственост на притежателите на търговските марки.