Задържаха обирджиите на магазин в София (ВИДЕО)

Крими
12:35 - 31 Декември 2023
3052
Задържаха обирджиите на магазин в София (ВИДЕО)

Задържаха обирджиите на магазин в София. От полицията посочват, че около 18.00 часа на 29 декември бил получен сигнал за извършен въоръжен грабеж в магазин за алкохол и цигари в кв."Гео Милев". След заплахи с насочен пистолет трима извършители задигнали оборота на обекта и монетник и си тръгнали пеш в неизвестна посока.

При предприетото разследване било установено, че тримата се придвижват с лек автомобил. Били установени регистрационният му номер, марка и цвят, а скоро - и посоката на движение и актуалното му местонахождение - в ж.к. "Гоце Делчев".

Незабавно били предприети действия за заграждане на района и двама от извършителите са задържани, като те са познайници на полицията.

В жилището на единия са намерени два газови пистолета, сгъваем нож, известна сума пари, както и 114 боеприпаса за огнестрелни оръжия калибър 7.62.

На друг адрес в София вчера е задържан и третият извършител - той е с криминалистически регистрации и е осъждан. От три жилища, обитавани от извършителите, са иззети намерените дрехи, с които е извършен грабежът, както и множество електронни устройства, ползвани от тях.

Тримата са задържани за 24 часа. Предстои доклад в прокуратурата на материалите по образуваното досъдебно производство.