Задържаха петима с дрога по време на полицейската операция в Шуменско

Общество
17:18 - 21 Февруари 2023
956
Задържаха петима с дрога по време на полицейската операция в Шуменско

Петима бяха задържани с наркотични вещества по време на специализираната полицейска операция в Шуменско днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При обход в центъра на Шумен криминалисти забелязали 24-годишен местен жител, известен на полицията с държане на наркотични вещества. Извършена му е проверка , при направения личен обиск в него в намерено топче с около 2 г дизайнерска дрога.

Още двама шуменци - на 28 и 26 години са задържани за държане на наркотични вещества. Проверките са извършени в различни квартали в Шумен. И двамата са държали в себе си дизайнерска дрога, по около 2 г. В имот, обитаван от 26-годишния е намерена около 5 г суха листна тревна маса. По негови данни  - "чай за пушене"

Криминалисти от РУ- Шумен задържаха и 25-годишен шуменец. Малко след 09:30 часа била извършена проверка в жилище на ул. “Цар Освободител“ обитавано от мъжа. Намерени и иззети са електронна везна, угарка от саморъчно свита цигара, суха тревиста маса около 50 г която предстои да бъде изследвана. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП - Шумен.