Задържаха трима грузинци за обири на аптеки

Мъжете са арестувани в квартирата им в София

Крими
14:34 - 26 Октомври 2020
3812
Задържаха трима грузинци за обири на аптеки

Трима грузинци са били задържани за серия кражби от аптеки в Пазарджик, Варна и София, съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Преди около три седмици двама непознати влезли в аптека в централната част на Пазарджик. Единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната аптекарка с въпроси към определени продукти от щандовете на аптеката. През това време другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева.

След като разбрали за случилото се работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. За разплитане на кражбата бил сформиран екип от полицията в Пазарджик и областната дирекция. Били иззети и записите от охранителната камера на обраната аптека. Информация била подадена и в ГД" Национална полиция". Оттам  установили, че подобни кражби е имало и в аптеки в София и Варна. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия били установени извършителите - трима грузинци на възраст между 29 и 30 години. Чуждите граждани са арестувани в наета от тях квартира в София и са приведени в полицейския арест в Пазарджик.

Станало ясно, че всеки от арестуваните имал строго определена роля по време на кражбите. Един осигурявал оттеглянето с помощта на автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството. С разпореждане на районната прокуратура в Пазарджик тримата са задържани за 72 часа.