Задържаха въоръжен мъж близо до митинг на Тръмп

Шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко каза, че според него отделът му е предотвратил опит за убийство, макар да призна, че това е предположение

Актуални новини
08:15 - 14 Октомври 2024
3590
Задържаха въоръжен мъж близо до митинг на Тръмп

Мъж от Невада с пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта в автомобила си е бил арестуван на контролен пункт близо до митинг на кандидатат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в събота вечерта в пустинята в Южна Калифорния, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на властите.

Мъжът е бил освободен същия ден под гаранция от 5000 долара.

Заподозреният - 49-годишен жител на Лас Вегас, е карал нерегистриран черен високопроходим автомобил със самоделна регистрационна табела, който е бил спрян от местните сили на реда, охраняващи митинг на Тръмп в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко.

Бианко каза, че според него отделът му е предотвратил опит за убийство, макар да призна, че това е предположение. Федерален служител каза вчера, че се води федерално разследване.

"Това, което знаем, е, че той се е появил с няколко паспорта с различни имена, нерегистриран автомобил с фалшиви регистрационни номера и със заредени огнестрелни оръжия", каза шерифът на пресконференция вчера следобед и добави: "Наистина смятам, че предотвратихме още един опит за убийство".

Мъжът, идентифициран като Вем Милър, е бил задържан без инцидент, съобщават от офиса на шерифа. По това време Тръмп все още не е бил на сцената.

Данните от затвора показват, че Милър е бил освободен под гаранция, след като му е било повдигнато обвинение в притежание на заредено огнестрелно оръжие и пълнител с голям капацитет - и двете смятани за дребно престъпление.

"Инцидентът не се отрази на безопасността на бившия президент Тръмп или на участниците в събитието", се казва в съобщение от шерифската служба.

Прокуратурата в Лос Анджелис също заяви на уебсайта си вчера, че Тръмп не е бил в опасност. Тя се позова на Сикрет сървис. В изявлението от офиса на шерифа се отбелязва, че, макар да не е извършен федерален арест, разследването продължава.

Тръмп оцеля на косъм при опит за убийство през юли, когато куршум на стрелец улучи ухото му на предизборен митинг в Бътлър, щата Пенсилвания. През септември друг мъж беше обвинен в опит за убийство на Тръмп, след като агенти на Сикрет сървис го откриха да се крие с пушка близо до голф игрището на Тръмп в Палм Бийч. Той не се признава за виновен. Тези опити повдигнаха въпроси относно планирането и реакцията на Сикрет сървис в областта на сигурността.